Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП завітав до мешканців села Маломихайлівка Покровського району

, опубліковано 24 червня 2021 о 10:20

22 червня поточного року послугами мобільного ЦОПу скористалися мешканці села Маломихайлівка Маломихайлівської територіальної громади (далі – ТГ).

Роботу мобільного ЦОПу забезпечено за участі начальника Покровської ДПІ ГУ ДПС Світлани Шевцової, фахівців Покровської ДПІ ГУ ДПС, працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС та начальника Павлоградського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Дніпропетровській області Ольги Онул за підтримки голови Маломихайлівської ТГ Анатолія Зайцева.

Під час зустрічі, яка проведена у форматі «круглогу столу» Світлана Шевцова повідомила про графік роботи ЦОП, у тому числі у період карантину; за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі; які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

Також розповіла, що платник податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника ПДФО – резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Начальник Павлоградського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Дніпропетровській області Ольга Онул доповнила доповідь розповіла про стан розрахунків з бюджетом по платниках території Маломихайлівської ТГ.

Особливу увагу приділила загальній сумі податкового боргу по платниках території  Маломихайлівської ТГ, яка складає 109,3 тис.грн, у тому числі:

земельний податок з фізичних осіб – 45,9 тис.грн;

 ПДФО– 6,3 тис.грн;

єдиний податок з фізичних осіб – 47,7 тис.гривень.

Також податківці надали роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Присутнім роздані примірники брошури «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби».

За результатами віїзду мобільного ЦОПу співробітниками отримано від громадян:

- заяви за формою 1-ДР -1 шт.;

- заяви за формою 10-ДР- 5шт.;

- заяви за формою 5-ДР - 2шт.;

Голова Маломихайлівської ТГ Анатолій Зайцев, подякував за порозуміння з податківцями та висловив бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.