Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виїзд робочої групи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Криворізького регіону Дніпропетровщини

, опубліковано 24 червня 2021 о 20:29

Економічну основу Криворізького регіону Дніпропетровщини становлять підприємства металургійної промисловості, будівництва, машинобудування.

Високий рівень промислового розвитку регіону супроводжується одночасно і значним рівнем забруднення навколишнього природного середовища. Тому для Криворіжжя надзвичайно важливим є питання своєчасної сплати екологічного податку – одного із важливих компенсаторів негативного впливу на природу шкідливих та небезпечних факторів, які виникають у процесі господарської діяльності платників.

Сьогодні, 24 червня 2021 року, до Криворізького регіону здійснено виїзд робочої групи у складі провідних фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС).

Робочу групу очолила начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Чуб Ганна.

Основна мета робочої групи – це обговорення з представниками бізнесу та влади Криворізького регіону актуальних питань, що виникають під час адміністрування екологічного податку у частині розміщення шлакових відвалів гірничо-збагачувальними підприємствами та застосування підвищеної ставки екологічного податку за незабезпечення повного виключення забруднення довкілля; скидів забруднених шахтних вод, що утворилися внаслідок видобутку залізної руди у Криворізькому басейні, які здійснюються за допомогою технічних споруд і штучно створеного ставка-накопичувача у балці ім. Свистунова, а також податкового боргу, у тому числі підприємств комунальної форми власності; оподаткування земельним податком (орендною платою за землю) та податком на нерухоме майно, вiдмiнне вiд земельної ділянки тощо.

 Ці питання обговорювались під час зустрічі очільниці Чуб Ганни з народним депутатом України ІХ скликання, членом депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Криворучкіною Оленою та із секретарем Криворізької міської ради Котляром Олександром.

Члени робочої групи відвідали центри обслуговування платників (далі – ЦОП) Криворізького регіону.

Комунікації представників податкової служби з бізнес-спільнотою проходили результативно – суб’єкти господарювання отримали відповіді на питання, які виникають під час ведення їх діяльності і пов’язані з оподаткуванням.

 Керівник ГУ ДПС Чуб Ганна провела оперативні наради з керівництвом ЦОПів та підрозділів ГУ ДПС Криворізького регіону з метою надання їм практичної допомоги за напрямками роботи, пов’язаними з виконанням функціональних обов’язків. Під час діалогу обговорювались питання подальшої співпраці у напрямку стабільного забезпечення надходжень до бюджету Криворіжжя.

Виїзні робочі зустрічі допомагають налагоджувати комунікації не тільки з бізнесом, а і з представниками місцевих органів влади. Вони сприяють зміцненню економічного потенціалу регіонів області.

Така взаємодія податкових органів з платниками і державними органами є ефективним механізмом – в результаті спілкування і обговорення актуальних питань приймаються важливі рішення, направлені на довгострокову перспективу.