Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОП для працівників Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні

, опубліковано 15 червня 2021 о 15:48

З метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання адміністративних та інших послуг, 09.06.2021 мобільний Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за участі працівників Соборної ДПІ ГУ ДПС (далі – ДПІ) здійснено виїзд до Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні (далі – ДОКОЛ).

Мобільний ЦОП здійснював роботу за участі в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, який акцентував увагу, що мобільний ЦОП – це крок на зустріч платникам у наданні послуг і висловив впевненість у подальшому співробітництві.

Під час зустрічі заступник начальника ДПІ Юлія Розум проінформувала працівників ДОКОЛ, що мобільний ЦОП створено з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг та сервісів громадянами та бізнесом. Також, присутні були ознайомлені з переліком адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, про перелік документів, які потрібні для їх отримання, а також про режим роботи ЦОПу ДПІ та контактні номери телефонів, за якими можна отримати роз’яснення з того чи іншого питання.

Юлія Розум розповіла, що податкова служба постійно вдосконалює свої сервіси для комфорту платників. Розвиток електронних сервісів ДПС, надання електронних довірчих послуг – це, перш за все, легкість сплати податків і одночасне якісне виконання своїх обов’язків податковою службою.

Присутнім надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, електронним кабінетом, роздані брошури, листівки «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс ДПС України для фізичних осіб», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Види розрахунків: застосування РРО», «Податкова інформація про майновий стан і доходи: граничний термін подання для громадян»; «Програмні РРО: відповіді на актуальні питання»; «Дистанційні сервіси кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС», «Зміни щодо реєстрації фізичних осіб в ДРФО» тощо.

Відвідувачів ознайомлено зі сторінкою Telegram-каналу ДПС України та сторінками Facebook ДПС України та ДПС у Дніпропетровській області.

У ході спілкування з працівниками ДОКОЛ працівники ЦОП ДПІ особливу увагу приділили питанню отримання податкової знижки для фізичних осіб, а саме:

- перелік витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2020 рік;

- граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) – 31.12.2021;

- способи подання Декларації, а саме: Декларація може бути подана в один із таких способів (пункт 49.3 статті 49 Податкового кодексу України): особисто або уповноваженою на це особою; надіслана поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з

дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу;

- відповідальності за несвоєчасне подання Декларацій.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу прийнято:

- заяв за формою № 5-ДР – 5 шт.;

- заяв за формою № 1-ДР – 2 шт.

Також надана:

- практична допомога громадянам в отриманні безкоштовних КЕП (3 особи);

- консультації з питань сплати земельного податку з громадян, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (1 особа).

Працівники ДОКОЛ висловили слова подяки податківцям за проведену зустріч та бажання спілкуватися і у подальшому.