Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На онлайн семінарі бізнесу Криворіжжя про адміністрування акцизного податку, акциз на паливо

, опубліковано 11 червня 2021 о 10:55

Днями, за організацією Криворізького регіонального відділення Української спілки платників податків (далі – КРВ УСПП) для  представників бізнес-спільноти Криворіжжя проведено онлайн-семінар за темою «Адміністрування акцизного податку під час проведення операцій з підакцизними товарами, акциз на паливо».

У семінарі прийняли участь в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській (далі – ГУ ДПС) області Мазур Ольга, провідні фахівці ГУ ДПС, представники КРВ УСПП та бізнесу.

На заході розглядались важливі питання адміністрування акцизного податку під час здійснення діяльності з підакцизними товарами та оподаткування акцизним податком операцій, пов’язаних із зберіганням та реалізацією пального.

Мазур Ольга зауважила, що модернізована система електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (СЕА РПСЕ) та система контролю за фактичним обігом і залишками пального на акцизних складах за допомогою витратомірів та рівнемірів – це комплексні зміни, які забезпечують очищення паливного ринку від обсягів нелегального сегменту.

«СЕА РПСЕ контролює сплату акцизного податку з усіх обсягів пального від імпортера або виробника до кінцевого споживача на всіх ланцюгах постачань.

Також СЕА РПСЕ дозволяє ідентифікувати та перевірити легальність та безпечність роботи місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, забезпечує публічність таких місць та суб’єктів господарювання, що виробляють, зберігають та продають пальне.

На семінарі увагу акцентовано на основних нормах податкового законодавства у частині справляння акцизного податку при здійсненні операцій з підакцизними товарами, зокрема з пальним.

Представники бізнесу отримали актуальну інформацію, пов’язану з діяльністю у сфері реалізації, транспортування та зберігання пального.

Учасники семінару вирішили проводити такі заходи і у подальшому.

Ми в інтернет-просторі, приєднуйтесь!

https://dp.tax.gov.ua/;

https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/;

https://www.youtube.com/channel/UCIxijADr1NbFo5dhZ3mQwVA