Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На вебінарі платникам ПДВ про норми Порядку № 1165 та мораторій на перевірки

, опубліковано 02 червня 2021 о 12:43

Сьогодні, 02 червня 2021 року, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) і Криворізького регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців (далі – КРВ УСПП) проведено вебінар для платників ПДВ.

У заході від ГУ ДПС прийняли участь в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, начальник відділу перевірок інших галузей економіки управління податкового аудиту ГУ ДПС Дядченко Юлія, начальник відділу перевірок платників основних галузей економіки управління податкового аудиту ГУ ДПС Лебідь Ганна, представники КРВ УСПП та бізнесу.

На вебінарі розглядались питання щодо блокування реєстрації податкових накладних, розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

Присутніх проінформовано про механізм зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, засадах роботи комісій з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

Крім того, фахівці ГУ ДПС нагадали про положення постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (Порядок № 1165) та алгоритм дій платника ПДВ у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Увагу також приділено перевіркам і мораторію на перевірки.

Бізнес активно прийняв участь в обговорені нагальних питань, пов’язаних із зупиненням реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Активний зворотній зв’язок підтвердив необхідність заходу.

Представники бізнес-спільноти отримали фахові відповіді на питання, які їх особливо турбували.

По завершенню вебінару представники бізнесу подякували за отриману інформацію, яка буде у нагоді на практиці, і висловили сподівання на співпрацю і у подальшому.