Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Послуги мобільного ЦОПу для мешканців Петриківської територіальної громади

, опубліковано 27 травня 2021 о 15:21

З метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання адміністративних та інших послуг, фахівцями Петриківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (далі – ЦОП) 24 травня 2021 року до мешканців с. Хутірське Хутірського старостинського округу Петриківської селищної територіальної громади Дніпровського району Дніпропетровської області.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено за сприянням старости с. Хутірське Мирошника Олександра.

Роботу ЦОПу здійснено за участі в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, який у режимі онлайн звернувся до керівника та мешканців Хутірського старостинського округу Петриківської селищної територіальної громади. Він зазначив важливість співпраці між органами податкової служби та місцевого самоврядування, зокрема з надання послуг, особливо для мешканців віддалених населених пунктів і висловив впевненість у подальшому співробітництві.

Під час роботи мобільного ЦОПу начальником Петриківської ДПІ ГУ ДПС Нерушом Олександром проінформовано мешканців громади про перелік адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, перелік документів, які потрібні для їх отримання, а також про режим роботи ЦОП, у т.ч. під час карантину та контактні телефони, за якими можна отримати роз’яснення з того чи іншого питання. Крім того, ним було зазначено, що мобільний ЦОП – це лише один з кроків податкової на зустріч платникам та методів своєчасного і якісного надання послуг фізичним особам, що проживають на територіях громад.

Фахівці мобільного ЦОПу особливу увагу приділили перевагам користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, у тому числі Електронним кабінетом, для роботи в якому необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи (далі – КЕП), зокрема, у пунктах кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС:

- м. Дніпро, просп. Слобожанський, буд. 95а (Лівобережна ДПІ);

- м. Дніпро, просп. Богдана Хмельницького, буд. 25 (Шевченківська ДПІ);

- м. Кривий Ріг, просп. Героїв – підпільників, буд. 42 (Криворізька північна ДПІ);

- м. Кривий Ріг, вул. Пушкіна, буд. 4 (Криворізька південна ДПІ);

- м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, буд 148а (Криворізька ДПІ)

або скористатись можливостями банківських установ.

Громадяни отримали примірники брошур, інформаційних листів «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Види розрахунків: застосування РРО», «Програмні РРО: відповіді на актуальні питання»; «Платники можуть скористатися дистанційними сервісами кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС».

Відвідувачів мобільного ЦОПу ознайомлено зі сторінками ДПС України та ГУ ДПС у Дніпропетровській області на Facebook, а також Telegram-каналом ДПС України.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, прийнято, зокрема:

- заяв за формою № 1-ДР – 7 шт.;

- заяв за формою № 5-ДР – 18 шт.

Також, надана практична допомога громадянам в отриманні безкоштовних КЕП, консультації з питань сплати земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, роз’яснення з питання включення бюджетних установ до реєстру неприбуткових.

Староста с. Хутірське Мирошник Олександр та мешканці Хутірського старостинського округу висловили слова подяки податківцям за проведену зустріч та бажання спілкуватися і у подальшому.