Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Очевидні переваги програмних РРО

, опубліковано 19 травня 2021 о 09:45

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що з 01.08.2020 запроваджено програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – програмні РРО) – це перший етап змін, передбачених законодавством щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Програмне рішення від ДПС є доступним і на безкоштовній основі запропоноване для використання всім зацікавленим суб’єктам господарювання.

Перевагами програмних РРО є:

▼ вільний вибір для суб»єктів господарювання;

▼ відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);

▼ відсутність експертизи для комерційних програмних РРО.

▼ пристосованість для будь якого пристрою, що підтримує операційну систему WINDOWS.ANDROID

▼ онлайн реєстрація в контролюючому органі;

▼ виключно електронний документообіг.

ДПС організовано надання інформаційної підтримки (допомоги) платникам податків – користувачам програмних РРО та АРІ фіскального сервера.

Для цього продовжено роботу колцентру ДПС до 20 год. 00 хв., організовано роботу центрів обслуговування платників та кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг у територіальних органах ДПС.

Крім того, в актуальному стані підтримується інформаційний банер «Програмні РРО», який знаходиться на вебпорталі ДПС, (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

У банері «Програмні РРО», зокрема розміщено перелік посадових осіб для взаємодії з платниками під час впровадження безкоштовного програмного рішення ДПС та перелік посадових осіб територіальних органів ДПС, відповідальних за надання консультацій щодо застосування та впровадження програмних РРО, форми програмних РРО та покрокова інструкція щодо заповнення цих форм.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»