Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Узгодження спільних заходів щодо зменшення рівня незадекларованої праці – в онлайн форматі пройшло засідання робочої групи органів державної влади

, опубліковано 13 травня 2021 о 10:30

Сьогодні, 13 травня 2021 року, за ініціативою Управління з питань праці ГУ Держпраці в форматі онлайн пройшло засідання робочої групи стосовно узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці.

У засіданні робочої групи прийняв участь в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Леонов Валерій та фахівці ГУ ДПС.

В Україні незадекларована праця – це одна зі складових тіньової економіки.

«Сьогодні Україна, яка свідомо зробила свій європейський вибір, оголосила «війну» такому негативному явищу, як отримання нелегальної заробітної плати. Виявляти факти незадекларованої праці, а саме: несвоєчасної та не у поновному обсязі оплати праці, недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці, не оформлення трудових відносин – важлива задача усіх державних органів.

І як показує практика, досить важко, виявити незадекларованих працівників не тільки у неформальному секторі, але й на підприємствах, які працюють офіційно. Разом з тим, нами вже напрацьовано певний досвід із встановлення таких фактів. Наша основна задача – сформувати план заходів на легалізацію і підтримку бізнесу», - зазначив Леонов Валерій.

Учасники наради дійшли згоди щодо необхідності створення всіх умов для легального бізнесу, який би сумлінно платив податки і збільшував кількість робочих місць в нашій області.