Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Новомосковського району Дніпропетровській області

, опубліковано 06 травня 2021 о 08:48

З метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання адміністративних та інших послуг, фахівцями Новомосковської ДПІ, Дніпровсько-Новомосковського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (далі – ЦОП) 20 квітня 2021 року до мешканців м. Перещепине та с. Голубівки Перещепинської територіальної громади та 22 квітня 2021 року до мешканців с. Піщанка Піщанської територіальної громади Новомосковського району Дніпропетровської області.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено за сприянням Голови Перещепинської територіальної громади Ярослава Цвіркуна та в. о. голови Піщанської сільської ради Тетяни Фоменко.

Роботу ЦОПу здійснено за участі в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, який у режимі онлайн звернувся до керівників та мешканців Перещепінської і Піщанської територіальних громад. Він зазначив важливість співпраці між органами податкової служби та місцевого самоврядування, зокрема з надання послуг, особливо для мешканців віддалених населених пунктів і висловив впевненість у подальшому співробітництві.

Під час роботи мобільного ЦОПу начальником Новомосковської ДПІ ГУ ДПС Червонящою Оленою проінформовано мешканців громади про перелік адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, перелік документів, які потрібні для їх отримання, а також про режим роботи ЦОПу, у т.ч. під час карантину та контактні телефони, за якими можна отримати роз’яснення з того чи іншого питання. Крім того, нею було зазначено, що мобільний ЦОП – це лише один з кроків податкової на зустріч платникам та методів своєчасного і якісного надання послуг фізичним особам, що проживають на територіях громад.

Фахівці мобільного ЦОПу особливу увагу приділили кампанії декларування громадянами своїх доходів, які були отримані протягом  2020 року, зокрема зазначено, що граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2020 рік – 30.04.2021

Надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, у тому числі Електронним кабінетом, для роботи в якому необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи (далі – КЕП), зокрема, у пунктах кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або скористатись можливостями банківських установ.

Громадяни отримали примірники брошур, інформаційних листів «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Види розрахунків: застосування РРО», «Податкова інформація про майновий стан і доходи: граничний термін подання для громадян»; «Програмні РРО: відповіді на актуальні питання»; «Платники можуть скористатися дистанційними сервісами кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС».

Відвідувачів ознайомлено зі сторінками ДПС України та ГУ ДПС у Дніпропетровській області на Facebook, а також Telegram-каналом ДПС України.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОП, прийнято, зокрема:

- заяв за формою № 5-ДР – 19 шт.;

- заяв за формою № 10-ДР – 19 шт.;

- заяв за формою № 1-ДР – 10 шт.;

- заяву на повернення помилково сплачених коштів – 1 шт;

- Декларацій – 60 штук.

Також надана практична допомога громадянам в отриманні безкоштовних КЕП, консультації з питань сплати земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, роз’яснення з питання включення бюджетних установ до реєстру неприбуткових.

Голова Перещепинської територіальної громади Ярослав Цвіркун, в.о. голови Піщанської сільської ради Тетяна Фоменко та мешканці громад висловили слова подяки податківцям за проведені зустрічі та бажання спілкуватися і у подальшому.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»