Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

FATCA: до уваги фінансових агентів!

, опубліковано 06 травня 2021 о 07:58

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома наступне.

Відповідно до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку заповнення і подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил застосування Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA)», розміщеному 17.07.2020 на офіційному вебпорталі ДПС, фінансові агенти подають звіти до ДПС через Міжнародну службу обміну даними (МСОД – платформа IDES).

Порядок та методика використання МСОД детально описані в Інструкції користувача МСОД (Публікація Служби внутрішніх доходів США 5190 (далі – Публікація СВД 5190), англійську версію якої розміщено за адресою: http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p5190.pdf.

Для підключення до МСОД фінансовим агентам необхідно придбати SSL-сертифікат (типи сертифікатів та центри сертифікації наведено на стор. 19 Публікації СВД 5190), мати GIIN (ідентифікаційний номер, що надається Службою внутрішніх доходів США для цілей звітування відповідно до Угоди FATCA) та здійснити реєстрацію (процедуру реєстрації викладено на стор. 21 - 26 Публікації СВД 5190).

Звіти фінансових агентів вважаються наданими і отриманими Службою внутрішніх доходів США у день, коли ДПС України підтвердить, і, таким чином, розкриє інформацію у МСОД Службі внутрішніх доходів США, а інформація, яка передається Службою внутрішніх доходів США, вважається наданою і отриманою ДПС у день, коли вона є доступною для завантаження з МСОД (стор. 99 - 101 Публікації СВД 5190).

Інформацію розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням

https://tax.gov.ua/baneryi/fatca/pitannya-vidpovidi/

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»