Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації застосування РРО та ПРРО під час зустрічі з представниками бізнесу

, опубліковано 19 березня 2021 о 10:55

Сьогодні, за участі начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганни Чуб відбулась зустріч із представниками бізнесу з питань новацій і застосування РРО та ПРРО.

Ганна Чуб звернула увагу, що така зустріч надасть можливість донести до присутніх учасників актуальні зміни, які відбулись в сфері застосування РРО та ПРРО, та почути проблеми, які виникають у суб’єктів господарювання при здійсненні підприємницької  діяльності.  

Очільниця та фахівці управління податкового аудиту поінформували про головні зміни, які внесені Законом України від 01 грудня 2020 року №1017-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій часини суми застосованих штрафних санкцій».

Особливу увагу звернула щодо категорій суб’єктів господарювання, хто зобов’язаний застосовувати РРО та ПРРО, відповіла на питання  щодо скасування штрафних санкцій, скасування механізму компенсації – «кешбек», необхідних первинних документів при використанні РРО/ПРРО, кодів УКТ ЗЕД, тощо.

Представники бізнесу отримали відповіді на всі свої запитання, подякували за проведений захід та можливість дізнатись останні актуальні новини.