Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО на онлайн-семінарі для ФОП – платників єдиного податку Дніпропетровщини

, опубліковано 11 березня 2021 о 10:42

Сьогодні, 11 березня 2021 року, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) у форматі онлайн проведено семінар для фізичних осіб – підприємців (ФОП) – платників єдиного податку Дніпропетровської області.

У семінарі прийняли участь в.о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС та представники малого бізнесу Дніпропетровщини – ФОП.

Леонов Валерій привітав учасників та подякував всім, хто долучився до  заходу.

На семінарі розглядались новації у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (РРО), які запроваджено у 2021 році.

«Застосування РРО і особливо програмних РРО спрощує ведення бізнесу і захищає споживачів. Отже, якщо дотримуватись правил, запроваджених з 2021 року у застосуванні РРО/програмних РРО, то від цього виграє країна в цілому. Тому роз’яснювальна у цьому напрямку є дуже важливою», – зазначив Леонов Валерій.

ФОПам нагадали, що з 01.01.2021 до 01.01.2022 РРО та/або програмні РРО не ФОП – платниками єдиного податку другої – четвертої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

У разі перевищення платником єдиного податку другої – четвертої груп (ФОП) у календарному році обсягу доходу 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, застосування РРО та/або програмного РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО та/або програмного РРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Суб’єкти господарювання у своїй роботі можуть самостійно обирати: працювати з використанням класичного чи програмного РРО залежно від потреб. Фіскальні функції звичайного касового апарату і програмного РРО однакові, але програмний РРО зручніший тим, що його можливо завантажити та зареєструвати через електронний кабінет платника (особистий кабінет).

Учасники семінару подякували за корисну інформацію та висловили сподівання на проведення таких заходів і у подальшому.