Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Марганецької міської територіальної громади

, опубліковано 21 квітня 2021 о 13:25

Для реалізації якісного податкового сервісу та надання адміністративних та інших послуг 12 – 16 квітня 2021 року здійснені виїзди мобільного Центру обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до мешканців сіл Новокиївка, Добра Надія, Іллінка, Максимівка Марганецької міської територіальної громади (далі – ТГ) Нікопольського району Дніпропетровської області.

У роботі мобільного Центру обслуговування платників прийняв участь в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валерій Леонов.

Виїзд організовано фахівцями Марганецької ДПІ ГУ ДПС, Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС, за сприянням заступника міського голови м. Марганець Дуплій Лесі та старости Новокиївського старостинського округу Валентини Тиндик.

Під час роботи мобільного ЦОПу начальник Марганецької ДПІ Євгенія Захарченко повідомила, що мобільний ЦОП – це крок на зустріч нашим платникам, які проживають у віддалених куточках, для надання адміністративних послуг. Проінформувала присутніх про перелік послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі та перелік документів, потрібних для їх отримання. Ознайомила з інформацією щодо режиму роботи ЦОПу Марганецької ДПІ у період карантину, про контакті номери телефонів, за якими можливо отримати податкові консультації, та інформацію щодо отримання адміністративних та інших послуг.

Євгенія Захарченко особливу увагу приділила кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, та наголосила, що у 2021 році останній день подання податкових декларацій про майновий стан і доходи (далі – Декларація) для фізичних осіб, які відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) зобов’язані подати декларацію, – 30.04.2021.

Фахівці мобільного ЦОПу приділили увагу роз’ясненням щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, «Електронним кабінетом», перевагам звітування в електронному вигляді та звернули увагу, що для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи за адресами пунктів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС:

- м. Дніпро, просп. Слобожанський, буд. 95а (Лівобережна ДПІ);

- м. Дніпро, просп. Богдана Хмельницького, буд. 25 (Шевченківська ДПІ);

- м. Кривий Ріг, просп. Героїв – підпільників, буд. 42 (Криворізька північна ДПІ);

- м. Кривий Ріг, вул. Пушкіна, буд. 4 (Криворізька південна ДПІ);

- м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, буд. 148а (Криворізька ДПІ),

або скористатися можливостями банківських установ.

Заступником начальника Марганецької ДПІ Семеновською Тетяною було акцентовано увагу на інструкції щодо подання уточнюючої Декларації (для громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) та отримання відомостей з державного реєстру фізичних осіб в Електронному кабінеті.

Відвідувачів мобільного ЦОПу ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook, Telegram-каналом, сторінкою ГУ ДПС на Facebook.

Надано консультаційну допомогу громадянам, які потребують в отриманні безкоштовних кваліфікованих електронних підписів (далі – КЕП), надано відповіді на актуальні питання стосовно сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Фахівцями задіяними у роботі мобільного ЦОПу від громадян прийняті:

- заяви за формою № 5-ДР – 46 шт.;

- заяви за формою № 10-ДР – 21 шт.;

- заяви за формою № 1-ДР – 6 шт.;

- податкова декларація платника єдиного податку фізичної особи в електронному вигляді.

За результатами проведеної роботи громадянами подано 9 Декларацій за  2020 рік. Крім того, 4 громадянина подали Декларацію з метою скористання правом на податкову знижку за наслідками звітного 2020 року.

Надані консультації:

- з питань нарахування земельного податку – 14 особам;

- щодо права подання документів на податкову знижку за наслідками звітного податкового року – 7 особам;

- громадянам, які потребують в отриманні безкоштовних КЕП (23 громадянина отримали КЕП).

Мешканці ТГ отримали примірники брошур, листівок: «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа на переказ коштів на єдиний рахунок», «Види розрахунків: застосування РРО», «Як платник податків може дізнатися про залишок коштів на єдиному рахунку та отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетом через «Електронний кабінет»?»; «Зміни щодо реєстрації фізичних осіб в ДРФО»; «Податкова інформація про майновий стан і доходи: граничний термін подання для громадян»; «Програмні РРО: відповіді на актуальні питання»; «Платники можуть скористатися дистанційними сервісами кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС».

Заступник міського голови Дуплій Леся та староста Новокиївського старостинського округу Валентина Тиндик подякували податківцям за надані послуги та відповідні консультації мешканцям Марганецької міської ТГ за забезпечення зручних, доступних умов для громадян і платників щодо отримання сервісів та послуг від ДПС, і висловили бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.