Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області проведено чергову нараду з територіальними громадами Нікопольського району Дніпропетровської області

, опубліковано 15 квітня 2021 о 15:27

Сьогодні, 15 квітня 2021 року, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) у режимі онлайн проведено чергову нараду з територіальними громадами (далі – ТГ) Нікопольського району Дніпропетровської області.

Спілкування представників податкової служби з представниками ТГ проходить вже у звичайному робочому процесі. Ця взаємодія допомагає продуктивній роботі, спрямованій на спільні рішення, які впливають на стабільне наповнення бюджетів.

У заході прийняли участь в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій; керівники та представники ТГ Нікопольського району, а також керівники структурних підрозділів ГУ ДПС.

Захід відкрив Леонов Валерій. Він привітав учасників та подякував всім за підтримку такого важливого процесу – роботі у напрямку наповнення місцевих бюджетів.

В. о. заступника начальника ГУ ДПС побажав результативної співпраці і вирішення першочергових питань.

«Проведення таких зустрічей у різних форматах у цьому році уже стали доброю традицією. Це ще раз підтверджує, що співпраця між органами місцевого самоврядування та податковою службою в адмініструванні та стягненні податкових платежів є надзвичайно важливою.

Надання сервісів платникам і забезпечення податкових надходжень до бюджету – це наша щоденна робота. Так, протягом січня – березня 2021 року платниками нашого регіону забезпечено надходження: до державного бюджету майже 6,7 мільярдів гривень податків, що на 1,2 мільярди гривень більше аналогічного періоду минулого року. До місцевих бюджетів регіону – майже 7,2 мільярди гривень, що на 1,3 мільярди гривень більше аналогічного періоду 2020 року», – зазначив Леонов Валерій.

На нараді розглядались актуальні питання по надходженню коштів від використання природних ресурсів (плата за землю, екологічний податок); стосовно земельних відносин, електронних сервісів ДПС та привілей «Електронного кабінету», роботи мобільного ЦОПу ГУ ДПС.

Особливу увагу приділено погашенню податкового боргу, що обліковується на території Нікопольського району. Акцент зроблено на тому, що платники до 10 червня 2021 року мають можливість у разі погашення основної суми боргу, уникнути нарахування штрафних санкцій і пені.

Захід відбувся у форматі конструктивного діалогу.

«Завдяки спільним заходам та співпраці команди податківців з об’єднаними територіальними громадами, виявлення проблемних питань та їх вирішення можливо досягти стабільних позитивних результатів у наповненні бюджетів. Впевнений, що наша сьогоднішня зустріч була корисною і кожен отримав відповіді на важливі питання», – підсумував Леонов Валерій.

Представники ТГ подякували організаторам зустрічі та висловили надію, що співпрацю буде продовжено і у подальшому.