Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження екологічного податку: нарада у Дніпровській міській раді

, опубліковано 08 квітня 2021 о 17:26

Сьогодні, 08 квітня 2021 року, у приміщенні Дніпровської міської ради відбулася нарада з питання повноти сплати платниками до бюджету екологічного податку.

У нараді прийняли участь, зокрема, керівництво: департаментів міськради по роботі з доходами місцевого бюджету та екологічної політики, Державної екологічної інспекції Придніпровського округу, постійної комісії міськради з питань екології, а також начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Чуб Ганна та начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Копильченко Тетяна.

«Дніпропетровська область є сумлінним лідером з екологічних показників. За обсягами надходжень регіон займає третє місце у структурі надходжень екологічного податку по Україні.

Платниками, які здійснюють забруднення довкілля на території м. Дніпрa та які зареєстровані як платники екологічного податку, у першому кварталі 2021 року до бюджету міста сплачено 0,4 млн грн, розпис місцевого бюджету виконано на 128,2 % », – проінформувала Чуб Ганна.

Вона зазначила, що низькі екологічні стандарти діяльності суб’єктів господарювання – це джерело надприбутків, які підприємці, що не дотримуються принципів соціальної відповідальності, не декларують, і у результаті – такі доходи не оподатковуються згідно з чинним законодавством.

Начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Чуб Ганна запропонувала алгоритм дій для подальшої продуктивної співпраці.  

«Тому тільки спільними зусиллями органів державної податкової служби, Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області, Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації можна забезпечити розширення кількості платників екоподатку та бази оподаткування з метою забезпечення повноти його сплати до бюджетів», – акцентувала увагу очільниця ГУ ДПС.