Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнесу Дніпропетровщини актуально про податкове законодавство на онлайн семінарі

, опубліковано 08 квітня 2021 о 15:50

Сьогодні, 08 квітня 2021 року, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) та КП Дніпропетровської обласної ради «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» у форматі онлайн проведено семінар з представниками бізнесу Дніпропетровщини.

Захід відбувся за участі в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія; директора КП Дніпропетровської обласної ради «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» Шевченко Миколи, а також заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Бохан Вікторії; заступника начальника управління – начальника відділу пресслужби та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Осипової Манушак; заступника начальника управління – начальника відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС Первого Андрія; заступника начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС Дудника Романа; головного державного ревізора інспектора відділу адміністрування податку на додану вартість управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Глухої Тетяни; представників КП Дніпропетровської обласної ради «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» та бізнес-спільноти Дніпропетровщини.

Семінар відкрив Леонов Валерій, який привітав учасників і подякував присутнім за їх відгук і підтримку дистанційного спілкування.

«Кожний рік супроводжується широким спектром новацій у податковому законодавстві. Не є виключенням і 2021 рік. Сьогодні будуть розглядатись актуальні питання податкового законодавства з урахуванням побажань присутніх.

На наш погляд, створена чітка інформаційна платформа для комунікації між податківцями та бізнесом. І як наслідок є позитивні результати після проведення таких заходів. Впевнений, що семінар пройде у форматі конструктивного діалогу, буде корисним і кожен отримає відповіді на нагальні питання», – зазначив в. о. заступника начальника ГУ ДПС.

На заході розглядались важливі питання, пов’язані із зупиненням податкових накладних, деякими особливостями заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість.

Учасників семінару ознайомлено з порядком застосування суб’єктами господарювання РРО та програмних РРО, перевагами програмних РРО.

Приділено увагу ліцензуванню роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, запровадженого з 01.01.2021, порядку отримання ліцензій на право зберігання пального, а також розглядались питання щодо наслідків відсутності таких ліцензій.

Шевченко Микола позитивно оцінив розвиток комунікацій, направлених на зміцнення партнерських відносин між податковою службою і представниками бізнесу регіону, подякував за організацію онлайн семінару та висловив побажання проводити такі семінари і надалі.

Узагальнюючи результати заходу, слід зазначити, що традиція взаємодії податківців з представниками бізнесу є дієвим інструментом реалізації ефективних відносин між податковою службою і платниками податків. Результатом цього є створення сприятливого податкового клімату для забезпечення сумлінної сплати податків.