Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця державних органів: проведено зустріч органів податкової служби і Держпродспоживслужби Дніпропетровської області

, опубліковано 02 квітня 2021 о 13:15

Сьогодні, 02 квітня 2021 року, за ініціативою Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) та Головного управління Держпродспоживслужби (далі – ГУ Держпродспоживслужби) у приміщенні ГУ ДПС проведено зустріч керівників та представників обох державних органів.

Захід запроваджено з метою налагодження ефективної взаємодії органів податкової служби з органами Держпродспоживслужби у напрямку спільного вирішення питань, пов’язаних з визначенням спільних шляхів стосовно збільшення надходжень до бюджетів.

Зустріч відбувалась за участі начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Чуб Ганни; начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Літошка Святослава; начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби Губського Олексія; начальника управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби Кіслейка Юрія; в. о. начальника управління безпечної харчової продукції та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби Котелевець Віталія; начальника управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС Копильченко Тетяни; начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Самсоненко Євгенії; заступника начальника управління – начальника відділу перевірок у сфері матеріального виробництва управління податкового аудиту ГУ ДПС Мяч Оксани; заступника начальника управління – начальника відділу пресслужби та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Осипової Манушак; заступника начальника управління – начальника відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС Первого Андрія.

Чуб Ганна привітала присутніх і висловила впевненість, що діалог буде корисним і результативним для обох сторін.

«Сподіваюсь, що від нашої продуктивної роботи буде зворотній зв’язок. Це, в свою чергу, сформує сприятливе дійове поле, яке забезпечить базу для позитивної динаміки наповнення бюджетів, направлену на економічний розвиток нашої країни в цілому», - зазначила керівник ГУ ДПС.

Начальник ГУ Держпродспоживслужби Літошко Святослав висловив вдячність, що ГУ ДПС підтримано ініціативу проведення спільної зустрічі.

На заході акцентовано увагу, зокрема, на питаннях:

► пов’язаних із захистом прав споживачів в частині отримання інформації про обсяги реалізованої продукції для розрахунку адміністративно-господарського штрафу та інформації щодо фактичного місця здійснення торгівельної діяльності суб’єкта господарювання;

► проведення спільних позапланових заходів державного нагляду (контролю) фізичних та юридичних осіб, які здійснюють виготовлення та реалізацію харчової продукції;

► викриттям суб’єктів господарювання, які ухиляються від сплати податків у ході здійснення Держпродспоживслужбою заходів державного нагляду;

► проведення спільних перевірок суб’єктів господарювання з метою відбору проб пального для проведення відповідних досліджень (експертиз) щодо його якості та відповідності УКТЗЕД;

► пов’язаних з походженням та якісними характеристиками певних груп товарів та інформацією про фізичних осіб, якими зареєстровано або знято з обліку сільськогосподарська техніка.

Налагодження системного діалогу, обговорення нагальних проблем регіону із залученням різних органів державної влади сприяє якісному вирішенню питань і визначенню спільних шляхів діяльності у напрямку створення умов для забезпечення суспільно-економічного розвитку Дніпропетровщини.

Чуб Ганна зазначила, що спільна робота ГУ ДПС та ГУ Держпродспоживслужби спрямована на довгострокову перспективу, її наслідком має стати максимальне узгодження діяльності двох органів, яка направлена на сталий розвиток всієї країни.

«Успішний діалог між ГУ Держпродспоживслужби та ГУ ДПС є запорукою ефективної співпраці, а результат такої співпраці є підґрунтям для майбутнього нашої області», - підсумувала Чуб Ганна.

Представники обох державних органів висловили переконаність у тому, що традиція спільної діяльності у напрямку стабільного наповнення бюджетів буде продовжена і у подальшому.