Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП завітав до Девладівської сільської територіальної громади

, опубліковано 01 квітня 2021 о 08:08

Мобільним центром обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 26.03.2021 здійснено виїзд до селища Девладове Девладівської сільської територіальної громади (далі – ТГ) Криворізького району Дніпропетровської області.

Роботу мобільного ЦОП забезпечено за участі фахівців Софіївської ДПІ ГУ ДПС: заступника начальника ДПІ Корецької Тетяни, головного державного інспектора ДПІ (модератор ЦОП) Липовки Світлани, старшого державного інспектора ДПІ Мурги Володимира та голови Девладівської ТГ Неліпи Олени.

Під час зустрічі з мешканцями Девладівської ТГ, Корецька Тетяна повідомила присутніх про графік роботи ЦОП Софіївської ДПІ ГУ ДПС, у тому числі у період карантину; номери телефонів, за якими можна отримати будь-яку консультацію у фахівців податкової; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі; які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

Мурга Володимир надавав консультації щодо роботи Електронного кабінету. Він наголосив, що одна з ключових функцій податкової служби – зробити процес роботи з платниками податків максимально автоматизованим та у період карантинного режиму – максимально безпечним.

Податківець звернув увагу, що для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи (далі – КЕП) у Дніпропетровській області та надав адреси пунктів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, де можна їх отримати, а також зазначив про можливість скористатися банківськими установами для отримання КЕП.

Мурга Володимир проінформував присутніх щодо роботи нового електронного сервісу, який запроваджений з метою забезпечення платникам податків, не звертаючись до органів ДПС, засобами ІТС «Електронний кабінет» заповнити, підписати ЕЦП та направити до ДПС відомості для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків:

• облікову картку фізичної особи – платника податків, яка є заявою для реєстрації у Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;

• заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;

• повідомлення про склад та мету збору персональних даних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, права та обов’язки фізичної особи-платника податків;

• копії документів, необхідних для реєстрації /внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;

• обрати контролюючий орган, до якого особа може звернутись для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

• отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДРС.

Присутнім роздані примірники брошури «Електронний кабінет» –  зручний електронний сервіс Державної податкової служби» та листівки ДПС України    «Е-кабінет для громадян – зручний сервіс ДПС України для фізичних осіб».

Податківці нагадали мешканцям громади про можливість отримати актуальну інформацію на сторінках офіційного вебпорталу «Державна податкова служба України» та субсайту «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області», а також на офіційних сторінках «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook.

Липовка Світлана звернула увагу мешканців Девладівської ТГ на питаннях декларування доходів, отриманих у 2020 році громадянами – власниками земельних паїв, які обробляють їх самостійно (одноосібно), та громадянами, які мають у власності сільськогосподарську техніку і надають послуги з обробітку землі, і роздала брошури «Стартувала деклараційна кампанія 2021» та «Податкова знижка для фізичних осіб».

Надані консультації щодо реєстрації підприємницької діяльність та звітування до податкової, а також порядку отримання податкової знижки.

За результатами роботи мобільного ЦОПу у Девладівській ТГ прийнято від фізичних осіб 15 заяв за формою № 5-ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та 8 заяв про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків за формою № 1-ДР.

Під час роботи мобільного ЦОПу фізичними особами – платниками податків було подано 44 податкові декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2020 рік. Загальна сума задекларованих доходів відповідно до поданих Декларацій склала 411,8 тис. грн, нарахований до сплати податок на доходи фізичних осіб – 74,1тис. грн. та військовий збір – 6,2тис. гривень.

Мешканці громади отримали роз’ясненням щодо сплати земельного податку з фізичних осіб з питань надання та розміру пільг, передачі земельних ділянок в оренду тощо.

Громадяни висловили вдячність фахівцям мобільного ЦОП за надану можливість отримати кваліфіковані консультації та подати документи на реєстрацію/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Голова Девладівської ТГ Неліпа Олена подякувала за можливість для своєї громади отримати послуги та виявила побажання співпрацювати з податковою у цьому напрямі у майбутньому.