Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Послугами мобільного ЦОП скористалися мешканці Новов’язівського старостинського округу Юр’ївської селищної територіальної громади

, опубліковано 23 березня 2021 о 08:59

Мобільний Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 19.03.2021 здійснив виїзд до Новов’язіського старостинського округу Юр’ївської селищної територіальної громади.

Роботу мобільного ЦОП забезпечено за участі начальника Юр’ївської ДПІ ГУ ДПС Радіонової Ольги, фахівців Юр’ївської ДПІ ГУ ДПС, начальника Павлоградського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС Онул Ольги, головного державного ревізора-інспектора Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Лимаренко Олени та старшого державного інспектора Павлоградського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Семець Вікторії, за підтримки заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Юр’ївської селищної ради Біловол Тамари. 

У роботі мобільного ЦОП також взяли участь завідувач сектору доходів фінансового управління Юр’ївської селищної ради Шевчук Олена, діловод Новов’язівського старостинського округу Юр’ївської селищної територіальної громади (далі – ТГ) Колісник Павло, керівники сільськогосподарських агроформувань, фізичні особи – підприємці та громадяни, які одноосібно обробляють земельні частки (паї).

Під час зустрічі, яка проведена у форматі «круглого столу», також  висвітлювалися питання:

- стосовно деклараційної кампанії – 2021;

- щодо стану розрахунків з бюджетом платників Юр’ївської селищної ТГ;

- про електронні сервіси ДПС України, надання звітності в електронному вигляді;

- щодо впровадження реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та простоти їх використання.

Радіонова Ольга особливу увагу приділила спільній організації роботи щодо залучення до декларування доходів від продажу сільськогосподарської продукції «одноосібників» (власників земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею більше 2 га) та фізичних осіб, які отримують доходи за здавання іншим фізичним особам власних паїв в оренду, а також проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Вона акцентувала увагу, що граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2020 рік для громадян, які зобов’язані її подати, та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність – до 01.05.2021.

Крім обов’язкового подання Декларації громадяни, за певних умов, можуть подати Декларацію і реалізувати своє право на податкову знижку. Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2020 року, можуть подати декларацію по 31 грудня (включно) 2021 року.

Фахівцями, задіяними в роботі мобільного ЦОП, прийнято від мешканців Новов’язівсього старостинського округу:

- заяви за формою № 10-ДР – 16 шт.;

- заяви за формою № 5-ДР – 15 шт.;

- заяви на отримання довідки про подану Декларацію – 4 шт.;

- заяви на отримання довідки про доходи згідно з поданою Декларацією –  8 шт.

- заяви про надання довідки про доходи, згідно з поданою податковою декларацією платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за     2020 рiк – 5 шт.;

- Декларацій – 32 шт.

Відповідно до поданих Декларацій громадянами задекларовано 242,5 тис. грн доходів. З цієї суми у 2021 році до бюджету надійде ПДФО 43,7тис. грн, військового збору – 3,6 тис. гривень.

Під час зустрічі податківці надали роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Звернули увагу присутніх, що інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного, користувачі мають можливість отримувати на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у доступному зручному форматі соціальної мережі Facebook, на Telegram-каналі.

Мешканці громади отримали відповіді на актуальні питання щодо земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Діловод Новов’язівського старостинського округу Юр’ївської селищної ради Колісник Павло подякував податківцям за порозуміння та надання допомоги літнім людям, які не володіють навиками комп’ютерних технологій, у поданні Декларацій та висловив бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.

Заступниця селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Юр’ївської селищної ради Біловол Тамара відмітила позитивний досвід співпраці з податківцями, звернула увагу на значимість спільних заходів органів податкової служби та ТГ у наповненні бюджетів та висловила бажання у подальшій співпраці щодо спільних дій у вирішенні нагальних питань.