Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Послуги мобільного ЦОПу для мешканців Мишуринрізького старостинського округу Верхньодніпровської міської територіальної громади

, опубліковано 22 березня 2021 о 08:45

На сьогоднішній день пріоритетним питанням є налагодження системної партнерської роботи з головами територіальних громад, сільських, селищних рад щодо надання інформаційно-роз’яснювальної підтримки у форматі виїзних семінарів-нарад, «круглих столів».

Так, 16 березня поточного року організовано «круглий стіл» за участі начальника Верхньодніпровської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Плахотник Оксани, працівників Верхньодніпровської ДПІ ГУ ДПС, старости Мишуринрізького старостинського округу Верхньодніпровської міської територіальної громади у Кам’янському районі Швидкої Алли, землевпорядника Мишуринрізького старостинського округу Гитик Ярослава, фахівців мобільного Центру обслуговування платників (далі – ЦОП) ГУ ДПС.

Під час зустрічі Оксана Плахотник повідомила про графік роботи ЦОП, у тому числі у період карантину, вказала номери телефонів, за якими можна отримати податкові консультації спеціалістів, перелік адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, та які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

Крім того, повідомила, що з 01 січня 2021 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Наголосила, що обов’язок громадянина подавати річну податкову декларацію передбачено Конституцією України.

Начальник Верхньодніпровської ДПІ ГУ ДПС надала презентаційні матеріали та роз’яснила порядок отримання електронних довірчих послуг.

Під час заходу платникам роз’яснені переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом. Наголосила, що для подання декларації в електронній формі необхідно користуватися сервісом ДПС України «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис. Також проінформувала про сервіс «InfoTAX» і Telegram-канал Державної податкової служби України, офіційні сторінки у соціальній мережі Facebook Державної податкової служби України і Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Фахівцями, задіяними в роботі мобільного ЦОПу, прийнято від мешканців громади:

- податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік – 51 шт., у тому числі 21 – в електронному вигляді;

- запити про отримання витягів з реєстру платників єдиного податку – 9 шт.;

- заяви щодо отримання відомостей з державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (форма № 10ДР) – 13 шт.;

- заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5ДР) – 13 шт;      

- облікові картки фізичної особи – платника податків (форма № 1ДР) – 2 шт.

Видано:

- довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату податку на доходи фізичних осіб та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку) – 33 шт.;    

- витяг з реєстру платників єдиного податку – 9 шт.;

- надано 36 усних консультацій.

Громадянами задекларовано 240,3 тис. грн доходів. З цієї суми у 2021 році до бюджету надійде ПДФО 43,3 тис. грн, військового збору – 3,6 тис. гривень.

Староста Мишуринрізького старостинського округу Верхньодніпровської міської територіальної громади у Кам’янському районі Швидка Алла Сергіївна подякувала за надання важливої та актуальної інформації і висловила бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг у майбутньому.