Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дистанційні комунікації з бізнесом: на онлайн зустрічі про актуальні зміни в податковому законодавстві

, опубліковано 17 березня 2021 о 14:25

За організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) сьогодні, 17 березня 2021 року, проведено зустріч у форматі онлайн для представників Спілки українських підприємців (далі – СУП) на тему «Актуальні зміни в податковому законодавстві та єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Захід відкрив в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, який привітав присутніх та подякував за виділений час на спілкування.

Він зазначив, щоб бути обізнаними у новаціях законодавства, які запроваджуються, зокрема у 2021 році, податкова служба області вважає за необхідне проводити обговорення нововведень з платниками податків.

«Позитивно, що традицію зворотнього зв’язку між податковою службою і Спілкою українських підприємців, започатковану ще минулого року, продовжуємо і у поточному році. Переконаний, що наша робота сьогодні буде продуктивною та корисною і кожен отримає необхідну інформацію», – звернувся до присутніх в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій.

У заході прийняли участь заступник начальника управління – начальник відділу пресслужби та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Осипова Манушак, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Бохан Вікторія, начальник відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Добросовістна Неля; головний державний ревізор – інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Воробйова Лариса та представники СУП.

Добросовістна Неля ознайомила присутніх з новинами податкового законодавства щодо адміністрування ПДВ.

Бохан Вікторія особливу увагу приділила питанням, пов’язаним із зупиненням податкових накладних, а також зупинилась на деяких особливостях заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість і алгоритмі дій платника ПДВ у разі отримання ним квитанції про блокування податкових накладних/розрахунків коригування з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Про об’єднану звітність з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування розповіла Воробйова Лариса.

У ході проведення заходу учасники енергійно обговорювали новації законодавства, задавали питання, які їх цікавили, активно спілкувались з представниками податкової служби.

Завершуючи зустріч, Валерій Леонов зазначив, що започаткована минулого року традиція спілкування податківців і платників за допомогою мережі Інтернет – це особлива форма комунікацій, яка виправдовує себе: платникам зручно отримувати необхідну інформацію дистанційно, з новаціями законодавства суб’єкти господарювання мають можливість ознайомитись оперативно і без особливих затрат часу.

Представники СУП подякували податківцям за організацію заходу, на якому вони отримали важливу інформацію та висловили побажання на подальшу співпрацю, адже необхідність проведення таких заходів у подальшому очевидна.