Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОП для Томаківської громади

, опубліковано 15 березня 2021 о 08:15

Для реалізації якісного податкового сервісу і надання адміністративних та інших послуг 11 березня 2021 року здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ЦОП ГУ ДПС) до мешканців Преображенського старостинського округу Томаківської територіальної громади с. Преображенка. 

Преображенський старостинський округ має загальну територію 7765,3 га ріллі та налічує 1211 мешканців (з них 144 одноосібників, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї)).

Виїзд мобільного ЦОПу забезпечено за участі фахівців Томаківської ДПІ ГУ ДПС, фахівця Нікопольського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС та за сприянням старости Преображенського старостинського округу Томаківської об’єднаної громади Жук Любові.

Під час роботи мобільного ЦОПу начальник Томаківської ДПІ ГУ ДПС Рибка Руслана повідомила присутнім, що мобільний ЦОП – це крок на зустріч нашим платникам, громадянам для надання адміністративних послуг, що проживають у віддалених куточках громади та ознайомила з переліком послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, та переліком документів, потрібних для їх отримання.

Вона звернула увагу на те, що з початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, надала роз’яснення щодо декларування, строків подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік, граничних термінів сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору, підстави для нарахування податкової знижки у річній декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. Преображенський старостинський округ є сільськогосподарським регіоном, тому особлива увага приділяється декларуванню доходів одноосібників, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) та громадян, що мають у власності сільськогосподарську техніку та надають послуги з обробітку землі.

Фахівці Томаківської ДПІ ГУ ДПС ознайомили присутніх з графіком роботи мобільного ЦОПу, контактними номерами телефонів, за якими можливо отримати податкові консультації та інформацію щодо отримання адміністративних та інших послуг .

Платники отримали примірники брошур «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Єдиний внесок: звільнення від сплати», «Щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа на переказ коштів на єдиний рахунок», «Види розрахунків: застосування РРО», «РРО: до уваги ФОП «єдинників».

Крім того, податківцями надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, перевагами звітування в електронному вигляді, надано консультаційну допомогу громадянам, які потребують в отриманні безкоштовних КЕП, надано відповіді на актуальні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Вручено 5 податкових повідомлень-рішень про нарахування податкових зобов’язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платникам фізичним особам-підприємцям.

Також, присутніх ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» на Facebook.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу в с. Преображенка, від громадян прийняті:

- заяви за формою № 1-ДР – 2шт.;

- заяви за формою № 5-ДР – 16шт.;

- заяви за формою № 10-ДР – 15шт.;

- заяви про проведення звірки даних з земельного податку – 5 шт.;

- заяви про видачу довідки про подану податкову декларацію про майновий стан і доходи – 5 шт.

Від громадян отримано 42 податкові декларації про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованих доходів по поданих деклараціях про майновий стан і доходи – 233,5 тис. грн, як результат до бюджету надійде 42,0 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 3,5 тис. грн військового збору.

Староста Преображенського старостинського округу Томаківської об’єднаної територіальної громади Жук Любов подякувала за надані послуги та відповідні консультації мешканцям округу, за забезпечення зручних, доступних умов для громадян і платників щодо отримання сервісів та послуг від ДПС, та висловила бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.