Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новини податкового законодавства на річній звітній конференції Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області

, опубліковано 10 березня 2021 о 13:06

Сьогодні, 10 березня 2021 року у Будинку профспілок проведено річну звітну конференцію Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області.

У заході прийняли участь представники Міністерства економіки та сільського господарства, державних органів, трейдерських компаній, виробників добрив та інші.

На конференції обговорювались проблеми фермерства та сільського господарства в цілому.

Від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на конференції виступили в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Мазур Ольга, заступник начальника відділу адміністрування акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС Мананніков Євгеній, головні державні ревізор – інспектори відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Плоха Світлана та Глуха Тетяна.

Мазур Ольга зазначила, що зворотній зв’язок між податковою службою і представниками бізнесу дає позитивний результат, направлений на вирішення актуальних питань, які виникають при адмініструванні податків.

Мананніков Євгеній розповів про особливості і умови зберігання пального суб’єктами господарювання – сільгоспвиробниками, акцентував увагу на тому, що ДПС тимчасово призупинені фактичні перевірки щодо зберігання пального.

Плоха Світлана звернула увагу присутніх, що 25 лютого 2021 року набрав чинності Закон України від 17 грудня 2020 року № 1115-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки ПДВ з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» (далі –Закон № 1115), згідно з яким за ставкою ПДВ у розмірі 14 відсотків оподатковуватимуться операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України сільськогосподарської продукції, що класифікується за такими товарними позиціями згідно з УКТ ЗЕД: 0102; 0103, 0104 10, 0401 (в частині молока незбираного), 1001, 1002,1003, 1004, 1005, 1201, 1204 00, 1205, 1206 00, 1207, 1212 91 (далі – операції з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції), крім операцій з ввезення на митну територію України товарів, визначених у п. 197.18 ст. 197 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Глуха Тетяна повідомила про механізм зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, засади роботи комісій з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, а також про дії платників ПДВ у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, які визначає Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165.

На конференції також розглянуто важливі питання, пов’язані з діяльністю Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області, взаємодією та кооперацією з асоціаціями сусідніх областей.

Спілкування з фермерами у форматі обговорення нововведень законодавства – позитивний крок до взаємодії контролюючих органів і платників податків.