Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області провели зустрічі з представниками бізнесу Павлоградського регіону

опубліковано 05 лютого 2021 о 18:14

На сьогодні це один з промисловорозвинених регіонів області, підприємства якого забезпечують наповнення бюджетів та державних цільових фондів, та привабливий для іноземних інвестицій.

Під час зустрічей з платниками обговорювались питання адміністрування податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість, плати за землю тощо, а також своєчасної та у повному обсязі сплати сум податкових зобов’язань. У ході зустрічей суб’єкти господарювання отримали відповіді на питання, які виникають під час ведення їх діяльності           (у тому числі, реєстрація податкових накладних), а також з новаціями податкового законодавства.

Одним з учасників зустрічей був керівник агрокомпанії з французькими інвестиціями Павлоградського регіону. Він проявив зацікавленість під час діалогу з податківцями, який проходив у формі корисного спілкування.

Ці зустрічі стали продовженням традиції спілкування податківців області з платниками на принципах партнерства та зміцненням   інформаційної платформи для кожної із сторін.

Після зустрічей з бізнесом, керівництвом підрозділів ГУ ДПС проведена робоча зустріч з фахівцями структурних підрозділів Павлоградського регіону з метою надання їм практичної допомоги з усіх напрямків роботи під час виконання ними функціональних обов’язків.

Особлива увага приділялась питанням:

- організації та проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній стосовно декларування громадянами та самозайнятими особами доходів, отриманих у 2020 році, новацій у сфері застосування РРО;

- організації та проведення широкомасштабної роз’яснювальної роботи серед платників єдиного внеску щодо скористання за певних умов можливістю фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП), крім ФОП – «єдинників», та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, списати суму недоїмки, штрафних санкцій і пені з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

При цьому увага фахівців регіону акцентована на необхідність залучення місцевих органів, сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад до поширення інформації за цим напрямком;

- запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням, дотримання державними службовцями загальновизнаних етичних норм поведінки під час виконання службових повноважень.

На виїзній робочій зустрічі обговорювались актуальні питання, які виникають у податківців під час виконання ними функцій, а також визначені першочергові завдання підрозділів ГУ ДПС, як територіального органу у складі єдиної юридичною особи.