Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Незаконне виведення (привласнення) грошових коштів від операцій по формуванню ризикового податкового кредиту

, опубліковано 03 лютого 2021 о 16:56

Податківцями Головного управління ДПС у Дніпропетровській області викрито схему по виведенню грошових коштів до тіньового сектору економіки за рахунок використання підконтрольних, пов’язаних СГД, котрі мають ознаки ризиковості.

Так, встановлено, що посадові особи суб’єкта господарювання, з метою ухилення від сплати податків, шляхом формування податкового кредиту за рахунок здійснення фінансових операцій по придбанню ТМЦ у підконтрольних, пов’язаних підприємств – постачальників та за відсутністю фактичних місць зберігання таких об’ємів ТМЦ і необхідністю використання при виробництві продукції, тобто без економічної доцільності.

Разом з тим, зазначеними СГД проводиться діяльність без наявних виробничих потужностей, складських приміщень, техніки/обладнання, тощо.

Сума можливого ухилення від сплати податків становить 7,3 млн гривень.

Матеріали аналітичного дослідження, складені фахівцями управління боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Дніпропетровській області передані до правоохоронних органів для прийняття рішення в рамках діючого законодавства.