Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ганна ЧУБ: дякуємо платникам за сумлінну сплату податків – в ІА «Мост-Днепр» пройшла пресконференція очільниці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

, опубліковано 21 січня 2021 о 16:25

Сьогодні, 21.01.2021, в інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулась пресконференція начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Чуб Ганни, присвячена підведенню підсумків роботи податкової служби регіону за 2020 рік.

Очільниця ГУ ДПС зазначила, що 2020 рік був особливим.

Чуб Ганна звернула увагу присутніх на тому, що у минулому році податкова служба проходила ще один крок реформування: створилась єдина юридична особа – ДПС України, яка запрацювала з 01.01.2021.

Незважаючи на карантинні умови, які вплинули на роботу бізнесу, за рахунок сумлінної сплати податків платниками Дніпропетровщини забезпечено зростання надходжень до бюджетів.

Так, протягом 2020 року до державного бюджету надійшло 22,3 млрд гривень, що на 374 мільйони гривень (або на 1,7 %) більше аналогічного періоду 2019 року.

До місцевих бюджетів зібрано 25 млрд гривень. Надходження зросли майже на 1 мільярд гривень (або на 3,7 %).

«Для нашої області, як потужного промислового регіону країни, завжди актуальним є екологічний стан довкілля, на який певною мірою впливає і сплата екологічного податку. Завдяки роз’яснювальній роботі у минулому році кількість платників екологічного податку зросла на 291 особу, а надходження збільшились майже на 37 мільйонів гривень», – констатувала Чуб Ганна.

Начальник ГУ ДПС зупинилась і на питанні легалізації заробітних плат. У період дії карантину протягом 2020 року на 8 тисяч збільшено кількість легалізованих найманих працівників. До бюджету додатково надійшло майже     600 мільйонів гривень ПДФО.

З урахуванням сьогодення податкова служба Дніпропетровщини переформувалась і сконцентрувалась на роз’яснювальній роботі, а саме: проведено значну кількість зустрічей з платниками у форматі он-лайн, організовано роботу мобільного Центру обслуговування платників (ЦОП).

Мета створення мобільного ЦОПу – це крок назустріч нашим платникам, особливо громадянам, які потребують обслуговування і не мають можливості спілкуватись безпосередньо з податковими органами або дистанційно.

Особливу увагу очільниця ГУ ДПС приділила сумлінній сплаті податків.

«Позитивно, що саме у фізичних осіб зростає податкова культура, спрямована на чесну та відповідальну сплату податків. Соціально справедливо, коли всі однаково розуміють необхідність сплати податків і сумлінно виконують ці зобов’язання перед державою.

Дякуємо платникам за добросовісне ставлення до сплати податків – джерела стабільного наповнення бюджетів. Це дуже схвально і ми сподіваємося, що у 2021 році така тенденція продовжиться», – відмітила Чуб Ганна.

Вона зауважила, що у минулому році для сумлінних платників державою була запроваджена соціальна допомога.

Завдяки наданим преференціям на сьогодні списано борг з єдиного внеску понад двом тисячам ФОПам на суму майже 59 мільйонів гривень. Крім того, 75 юридичних осіб Дніпропетровщини отримали одноразову компенсацію на відшкодування витрат по єдиному внеску на суму понад 2 мільйони гривень. Також більше ніж 186 тисячам платникам, які мають борг, що не перевищує 3 060 грн, здійснено його списання на 76 мільйонів гривень.

Підсумовуючи, Чуб Ганна ще раз подякувала добросовісним платникам за своєчасну сплату податків та зазначила: «Робота команди податківців області направлена на формування у платників податків стійкої громадської позиції, що податки мають сплачуватись добровільно. Конструктивна взаємодія держави, податкових органів і платників на принципах партнерства і довіри – це пріоритет у спільній праці, направленій на наповнення бюджету задля економічного процвітання всієї України».

Пресконференція пройшла у форматі діалогу. Представники ЗМІ отримали відповіді на питання, які їх цікавили.