Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомлення про використання єдиного рахунку подається в електронному форматі за встановленою формою

, опубліковано 15 січня 2021 о 08:55

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома платників, що 01.01.2021 в Україні запроваджено єдиний рахунок для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (Єдиний рахунок).

З метою застосування Єдиного рахунку, платник податків подає повідомлення.

Використання Єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання таким платником повідомлення про використання Єдиного рахунку.

У разі відмови від здійснення сплати за допомогою Єдиного рахунку, таке використання припиняється, починаючи з першого числа місяця наступного календарного року.

Платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання Єдиного рахунку один раз протягом календарного року.

Повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків за формою J/F1307001 в електронній формі через Електронний кабінет у порядку, встановленому ст. 42 1 Податкового кодексу України.

На офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів) можливо скористатись електронною формою такого повідомлення.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»