Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко: Увага податківців сконцентрована на бізнесі, який не сплачує податки або веде агресивну податкову політику

опубліковано 23 грудня 2020 о 12:00

Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко та представники Асоціації платників податків України під час онлайн зустрічі обговорили підсумки співпраці у поточному році, новації податкового законодавства та окреслили плани подальшої взаємодії на наступний рік.

За словами Голови ДПС, завдяки сумлінній та своєчасній сплаті платниками податків, руйнуванню схем зловживань з ПДВ та розширенню ринку для роботи легального бізнесу значно зросли надходження до бюджету, зокрема, з податку на додану вартість. Також платники не тільки вчасно отримують заявлені до відшкодування суми ПДВ, а й ДПС повертає накопичені на початок цього року невідшкодовані суми. Зокрема, у грудні цього року платники отримують повернення 14 млрд грн ПДВ.

«ДПС бачить всі резерви для належного забезпечення надходжень платежів до бюджету у наступному році. Наша увага буде сконцентрована на тих, хто не сплачує податки або веде агресивну податкову політику по відношенню до держави. Саме тому у податковій значно посилено аналітичну складову для ефективного контролю за ризиковими операціями», - зазначив Олексій Любченко.

Голова ДПС також подякував представникам громадських організацій та бізнес-асоціацій за розпочату в суспільстві дискусію щодо комплаєнсу бізнесу і держави, належного виконання своїх обов’язків як податковою службою, так і платниками податків.

Так, ДПС здійснює всі заходи для створення належних умов для розвитку сумлінного бізнесу та захисту його від нечесної конкуренції з тіньовим, а також запровадження максимальної кількості послуг, затребуваних бізнесом.

Разом з тим ДПС працює над модернізацією системи податкового комплаєнсу, яка має створити умови для мінімізації ризиків несплати податків, допоможе платникам уникнути найбільш поширених помилок у майбутньому, максимально спростить подання звітності та сплату податків.

Це дозволить вивести відносини податкової служби з платниками податків на новий рівень, який ґрунтується на довірі та партнерстві.

Під час зустрічі учасники також обговорили питання застосування окремих норм податкового законодавства, адміністрування та відшкодування податку на додану вартість, адміністрування акцизного податку тощо.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»