Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для рієлтерів Дніпровського регіону проведено вебінар

, опубліковано 23 листопада 2020 о 14:03

Сьогодні, за організацією Дніпровського Відділення Спілки Фахівців з Нерухомості України (далі – ДРВ СФНУ) та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) проведено зустріч у форматі вебінару під назвою «ДІАЛОГИ» для фізичних осіб – підприємців, які займаються підприємницькою діяльністю у сфері надання рієлтерських послуг.

У вебінарі прийняли участь Несин Віктор – Президент СФНУ, Заіка Валерій – керівник ДРВ СФНУ, Коваленко Олена – Радник Президента СФНУ та інші представники ДРВ СФНУ - рієлтери Дніпропетровської області, а також виконуюча обов’язки заступника начальника управління – начальник відділу адміністрування єдиного внеску, аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування ГУ ДПС Тетяна Медведовська, Коваленко Мирослава – головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування єдиного внеску, аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування ГУ ДПС.

Захід відкрила заступник начальника управління – начальник відділу інформаційної політики та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Осипова Манушак. Вона привітала учасників вебінару та відзначила, що мета діалогу – роз’яснення норм чинного законодавства для суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості.

Слухачам роз’яснено на яких системах оподаткування рієлтери можуть проводити підприємницьку діяльність, порядок ведення обліку доходів і витрат на різних системах оподаткування та подання звітності і обрання видів діяльності.

Особливу увагу приділено питанню щодо надання послуг з оренди нерухомості (рієлтерами) інформації про укладені за їх посередництвом цивільно-правових договорів (угод) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою наказом Міністерства фінансів України від 13.05.2017 № 497.

Діалог між рієлтерами і представниками податкової служби відбувся у форматі конструктивного обговорення питань та жвавої дискусії. Податківці закликали рієлтерів до сумлінного виконання законодавчих норм.

Присутні отримали відповіді на нагальні питання і подякували фахівцям податкової за корисну інформацію, яку вони одержали під час спілкування.