Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко обговорив актуальні питання з Українською Радою Бізнесу

опубліковано 04 листопада 2020 о 08:26

Державна податкова служба України продовжує практику відкритого конструктивного діалогу з бізнес-спільнотою. Сьогодні відбулась відеоконференція за участі Голови ДПС Олексія Любченка, його заступників Наталії Калєніченко та Євгена Олейнікова, керівників структурних підрозділів та представників 18 бізнес-асоціацій, які входять до складу Української Ради Бізнесу.

Під час заходу розглядалися, зокрема, питання сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій, переваги та недоліки законопроектів  щодо змін у застосуванні РРО, результати впровадження програмних РРО, функціонування системи моніторингу ризиків при реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування.

«Ми, як і бізнес, зацікавлені у тому, щоб всі працювали чесно та за єдиними правилами, у здійсненні дієвого контролю за розрахунковими операціями, захисті прав споживачів. Тому ДПС підтримує всі пропозиції, які будуть сприяти підвищенню комфортності ведення бізнесу, що неможливе без подальшої детінізації економіки», - зазначив Олексій Любченко.

Учасники зустрічі також відзначили важливість роботи СМКОР, яка вже довела свою ефективність при адмініструванні ПДВ, обговорили шляхи її подальшого удосконалення та застосування критеріїв ризиковості платників.

Представники бізнес-асоціацій підкреслили відкритість та оперативність ДПС у реагуванні на звернення бізнесу.

Зокрема, Президент Всеукраїнської громадського об’єднання «Асоціація платників податків України» Грігол Катамадзе відзначив досягнення податкової служби у покращенні адміністрування податків та забезпеченні надходжень до бюджетів, політику відкритості і готовності до відвертого спілкування. Він також запевнив у готовності бізнес-асоціацій до продовження співпраці у напрямі вирішення проблемних питань у податковій сфері.