Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміну особистих даних необхідно повідомити контролюючий орган

, опубліковано 04 листопада 2020 о 08:15

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що фізичні особи – платники податків у разі зміни особистих даних, а саме: місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, тощо, зобов’язані інформувати контролюючі органи.

Про зміну таких даних, фізичні особи повідомляють податкову шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5 ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (форма № 5 ДРП).

Заява за ф. № 5ДР або Заява за ф. № 5ДРП подається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Крім того, фізичні особи, які отримали електронний цифровий підпис, можуть повідомити податкові органи про зміну особистих даних, скориставшись сервісом ДПС України Електронний кабінет.

Довідково: податковою адресою фізичної особи – платника податків визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі (п. 45.1 ст. 45 Податкового кодексу України).