Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на прибуток підприємств: відображення відомостей про нерезидента у декларації

, опубліковано 26 жовтня 2020 о 09:32

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що податкова декларація з податку на прибуток підприємств складається за формою, затвердженою наказом Міністерства Фінансів України від 20.10.2015 № 897 зі змінами (далі – Декларація).

Звертаємо увагу, що з 20.12.2019 відбулись зміни у разі заповнення додатка ПН до Декларації щодо відомостей про нерезидента.

Так, при заповненні рядків «Повне найменування нерезидента» та «Місцезнаходження нерезидента», у примітці 1 до додатка ПН у відповідних рядках необхідно зазначати повне найменування нерезидента, місцезнаходження нерезидента, що зазначені у контракті/договорі.

Також, у разі застосування пільгової ставки податку на прибуток підприємств (при застосуванні міжнародного договору/конвенції) у примітці 4 додатка ПН необхідно вказати назву договору та норму, за якою застосовується передбачена договором ставка податку (відповідно до ст. 103 Податкового кодексу України, щодо порядку застосування міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування).