Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Супроводження судових спорів у справах загальної юрисдикції та правового забезпечення

, опубліковано 18 вересня 2020 о 14:24

Днями в інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулась пресконференція на тему «Супроводження судових спорів у справах загальної юрисдикції та правового забезпечення».

У пресконференції прийняв участь заступник начальника відділу супроводження судових спорів за представництвом інтересів ДПС управління правової роботи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Богдан Нагорний.

«На розгляді у судах різних інстанцій знаходиться понад 7 тис. справ за позовами платників податків до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС у Дніпропетровській області). Супроводження судових справ забезпечується працівниками управління правової роботи ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

За період січень-серпень 2020 року судом порушено провадження по 680 справах за адміністративними позовами платників податків до ГУ ДПС у  Дніпропетровській області про визнання протиправними податкових повідомлень-рішень.

З початку 2020 року ГУ ДПС у Дніпропетровській області подано 371 позов про стягнення податкового боргу на загальну суму 714 млн 768 тис. гривень. На сьогоднішній день щодо цієї категорії справ склалася судова практика, відповідно до якої суди в переважній більшості випадків задовольняють вимоги контролюючого органу. При цьому судами ретельно досліджуються підстави виникнення податкового боргу та правомірність розрахунку штрафних санкцій», - проінформував Богдан Нагорний.

Також він зазначив, що на супроводженні управління правової роботи знаходиться близько 460 справ за позовами платників податків, про визнання протиправними дій та рішень щодо відмови у реєстрації податкових накладних.

Працівниками ГУ ДПС у Дніпропетровській області проводиться взаємодія з платниками податків в частині надання відповідей на інформаційні, адвокатські та інші запити до контролюючого органу з питань що стосуються супровводження судових справ різних категорій, підсумував Богдан Нагорний.