Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Дніпропетровщини надають адміністративні послуги мобільно

, опубліковано 11 вересня 2020 о 10:51

Мобільний Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 11 вересня п.р. здійснив виїзд до Вакулівської об’єднаної територіальної громади в Софіївському районі (територія обслуговування Софіївської ДПІ ГУ ДПС).

Виїзд здійснено у складі працівників сектору податкових сервісів та відділу інформаційних технологій ГУ ДПС, а також начальника і фахівців Софіївської ДПІ ГУ ДПС.

Учасникам заходу надано консультації щодо роботи сервісу ДПС України - Електронного кабінету. Це одна з ключових функцій податкової служби – зробити процес роботи з платниками податків максимально автоматизованим та у період карантинного режиму – максимально безпечним. Зазначено, що безкоштовним сервісом «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

Також, платників проінформували:

- про графік роботи ЦОП Софіївської ДПІ ГУ ДПС;

- перелік документів для підписання ЕЦП та направлення до ДПС відомостей для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків тощо.

За результатами роботи мобільного ЦОПу у Вакулівській ОТГ Софіївського району прийнято від фізичних осіб 7 заяв за формою 5-ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та 6 заяв про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків за формою 1-ДР., із запитом на отримання витягу з реєстру платників єдиного податку звернувся 1 ФОП.

Надано консультації: стосовно повернення не вірно перерахованого податку на додану вартість; щодо заповнення податкового розрахунку за формою 1-ДФ в разі відсутності у громадянина РНОКПП; подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки згідно пп.166.3.3 п.163.3 ст.163 Податковий Кодекс України; не вірного зарахування земельного податку з фізичних осіб.

Присутнім роздані примірники брошури «Електронний кабінет» та з питань декларування доходів, отриманих у 2019 році громадянами, власниками земельних паїв, які обробляють їх самостійно (одноосібно).

Платники висловили вдячність працівникам мобільного ЦОПу за надану можливість отримати кваліфіковані консультації із визначених ними питань та подати документи на реєстрацію/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Голова Вакулівської ОТГ Артур Шевцов подякував за можливість для своєї громади отримати послуги та відповідні консультації.