Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дистанційні комунікації – основний формат спілкування платників ПДВ з податківцями Дніпропетровщини

, опубліковано 11 серпня 2020 о 16:54

Питання зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) є одними з актуальніших для платників ПДВ.

На Дніпропетровщині фахівцями Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) та управлінь, які утворені на правах відокремлених підрозділів ГУ ДПС (далі – теруправління), з метою надання роз’яснень платникам ПДВ деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», проведено ряд чергових зустрічей з представниками бізнесу у режимі он-лайн.

Зустрічі проводились протягом липня – серпня поточного року за темою «Зупинення податкових накладних, деякі особливості заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість».

У заходах прийняли участь представники таких теруправлінь: Кам’янського (28.07.2020), Правобережного (29.07.2020), Нікопольського (04.08.2020), Криворізького південного (05.08.2020) та Криворізького північного (11.08.2020).

Від ГУ ДПС долучились до заходів начальник управління комунікацій ГУ ДПС Осипова Манушак; заступник начальника управління – начальник відділу пресслужби управління комунікацій ГУ ДПС Комліченко Любов; начальник відділу досудового врегулювання спорів управління правового забезпечення ГУ ДПС Кабак Сергій; начальник відділу перевірок інших галузей економіки управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС Дядченко Юлія; головний державний ревізор-інспектор відділу організації роботи боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, аналітичної роботи та ведення баз даних управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС Курило Сергій.

Фахівцями податкової під час спілкування з’ясовані найбільш проблемні питання, які виникають у платників ПДВ під час реєстрації податкових накладних в ЄРПН, та надані роз’яснення стосовно причин зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, дій суб’єктів господарювання у таких ситуаціях, особливостей заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість та надання пояснень про фінансово-господарську діяльність платника ПДВ.

Зустрічі проходили у форматі конструктивного діалогу і зворотнього зв’язку, адже органи податкової служби завжди відкриті до спілкування з платниками.

Представники бізнесу висловили подяку за організовані заходи та підтримали ініціативу проведення і у подальшому таких зустрічей для розгляду нагальних питань, що виникають у суб’єктів господарювання під час проведення діяльності.

Фотоматеріали