Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для аудиторів Дніпропетровського регіону проведено семінар-навчання в он-лайн режимі

, опубліковано 28 липня 2020 о 09:45

За організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області  (далі – ГУ ДПС) та Дніпропетровського територіального відділення Всеукраїнської Професійної Громадської організації «Спілка аудиторів України» (далі – ДТВВПГО «Спілка аудиторів України») 27 липня 2020 року проведено семінар-навчання у режимі он-лайн для членів ДТВВПГО «Спілка аудиторів України».

Тема семінару-навчання – «Зупинення податкових накладних, деякі особливості заповнення Таблиці даних платника податку».

У заході взяли участь начальник управління комунікацій ГУ ДПС Осипова Манушак, начальник відділу перевірок інших галузей економіки управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС Дядченко Юлія, головний державний ревізор-інспектор відділу організації роботи боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, аналітичної роботи та ведення баз даних управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС Курило Сергій, член Громадської ради при ГУ ДПС та представник ДТВВПГО «Спілка аудиторів України» Барановська Олена, а також члени ДТВВПГО «Спілка аудиторів України».

Семінар-навчання присвячено актуальним для бізнесу питанням, що пов’язані із зупиненням податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) та особливостями заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість (далі – Таблиця).

Захід відкрила Барановська Олена, яка побажала усім результативної роботи.

Дядченко Юлія нагадала присутнім, що механізм зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних визначає Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року    № 1165 (далі – Постанова № 1165). Вона звернула увагу на причини такого зупинення, дії платників ПДВ у подібних ситуаціях, повідомлення щодо розблокування зупинених податкових накладних та на особливостях заповнення Таблиці.

Про окремі положення Постанови № 1165 повідомив Курило Сергій.

Захід пройшов у форматі енергійного спілкування, адже тематика, пов’язана із зупиненням податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН є сьогодні найбільш хвилюючою бізнес.

Члени ДТВВПГО «Спілка аудиторів України» отримали відповіді на значущі питання, пов’язані із процедурою зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

Аудитори подякували податківцям за спілкування, вони і надалі розраховують на діалог з представниками податкової служби.