Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зупинення податкових накладних на черговому он-лайн – семінарі

, опубліковано 23 червня 2020 о 16:07

З урахуванням сьогодення 23 червня 2020 року відбувся черговий семінар у режимі он-лайн для представників бізнесу.

Семінар проведено у форматі трьохстороннього спілкування, а саме: на базі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (далі – ОДА) за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) для членів Дніпровського офісу Європейської Бізнес Асоціації – платників податку на додану вартість (далі – ПДВ).

Захід відбувся за участі заступника директора департаменту фінансів ОДА Петровської Любові, начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС Каліногорської Вікторії, начальника управління комунікацій ГУ ДПС Осипової Манушак, керівника Дніпровського офісу Європейської Бізнес Асоціації (далі – ЄБА) Ущаповської Катерини та членів ЄБА.

Відкрила семінар-навчання начальник управління комунікацій ГУ ДПС Осипова Манушак. Вона акцентувала увагу присутніх на актуальність для бізнесу питання зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (далі – ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), а також особливостях заповнення Таблиці даних платника.

Механізм зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН визначає Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 (далі – Порядок).

Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС Каліногорська Вікторія проінформувала присутніх про порядок автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків; зупинилась на ознаках безумовної реєстрації ПН/РК, критеріях ризиковості платника ПДВ та критеріях ризиковості здійснення операцій, на повідомленні про розблокування зупинених ПН/РК, наданні Таблиці даних платника, а також особливостях її заповнення.

Крім того, на семінарі-навчанні розглянуто порядок дій платника ПДВ у разі отримання таким платником квитанції про блокування ПН/РК.

Захід пройшов у форматі обговорення зазначених вище питань.

Керівник ЄБА Ущаповська Катерина подякувала організаторів заходу за корисну інформацію та результативне спілкування. Вона зазначила, що роз’яснювальна робота з питань оподаткування, зокрема у форматі семінарів, дійсно важлива та потрібна для бізнесу, так як сприяє завжди бути обізнаним та тримати «руку на пульсі».