Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон № 532: платникам податку на прибуток про пільги, які діють у 2020 році

, опубліковано 14 квітня 2020 о 09:36

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що 01.04.2020 набрав чинності Закон України від 17 березня 2020 року № 532-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету» (далі –   Закон № 532), крім окремих його положень, які набрали чинності 18.03.2020.

Законом № 532 п.п. 140.5.9 п. 140.5 ст. 140 Податкового кодексу України доповнено новими абзацами, відповідно до яких фінансовий результат податкового (звітного) періоду у платника податку на прибуток не збільшується на вартість поставлених безоплатно товарів особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, якщо така вартість перевищує 4 відсотки оподатковуваного прибутку попереднього звітного року платника. При цьому необхідно, щоб виконувались наступні умови:

1) такі товари на день укладення договору про їх закупівлю були включені до Переліку лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються за кошти державного бюджету для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я, затвердженого Кабінетом Міністрів України, та

2) такі товари були придбані особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я.

Крім того, норми щодо збільшення фінансового результату податкового не застосовується до безоплатно поставлених (переданих) особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, товарів, за умови, що такі товари були придбані за кошти грантів (субгрантів) для виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні відповідно до закону.