Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нікопольським управлінням Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено кущовий семінар

, опубліковано 06 березня 2020 о 10:03

Днями за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Нікопольським управлінням ГУ ДПС (далі – Нікопольське управління) для юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадян міст Нікополя, Марганця, Покрова і Нікопольського та Томаківського районів проведено кущовий семінар. На заході також була присутня в. о. заступника міського голови – начальник управління економіки, фінансів та міського бюджету Нікопольської міської ради.

Відкрив семінар начальник Нікопольського управління Володимир Джавун. Він привітав присутніх жінок з прийдешнім святом 8 березня, звернувся до платників з проханням проявляти пильність до дій шахраїв, які від імені керівництва Нікопольського управління вимагають гроші, та анонсував питання, які будуть розглянуті у ході семінару.

Докладно про зміни у податковому законодавстві, запроваджені з 01 січня    2020 року, розповіла фахівець управління комунікацій ГУ ДПС.

Акцентовано увагу суб’єктів господарювання, що з 19.04.2020 набувають чинності закони України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг», крім окремих їх положень.

Фахівцями Нікопольського управління на семінарі висвітлені питання стосовно нових правил застосування реєстраторів розрахункових операцій, адміністрування податку на додану вартість, справляння екологічного податку та рентної плати, а також місцевих податків і зборів (земельний податок та орендна плата; збір за місця для паркування транспортних засобів), єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, щодо легалізації трудових відносин та заробітної плати, дотримання законодавства про оплату праці та недопущення нарахування заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімуму.

Особливу увагу приділено деклараційній кампанії 2020 року, у т.ч. розглядалося право платників на податкову знижку. Окремо присутні проінформовані про отримання електронних довірчих послуг, електронні сервіси та можливості Електронного кабінету.

Учасники семінару отримали корисну інформацію, а також відповіді на актуальні питання, які виникають під час проведення ними господарської діяльності, та тематичну друковану продукцію.