Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні «круглого столу» з бізнесом розглядались нагальні питання з податку на прибуток

, опубліковано 25 лютого 2020 о 12:29

За організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області 25 лютого поточного року проведено засідання «круглого столу» з представниками бізнес-середовища на тему «Дисконтування заборгованості: стан практичного запровадження та прогноз впливу на фінансовий результат платників податку на прибуток».

Засідання пройшло під головуванням в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Миколи Обертовича за участі начальника управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС Еліни Дьоміної, заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування податку на прибуток управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС Віталія Мироненка та представників найбільших фінансово-промислових груп Дніпропетровської області.

Захід пройшов у форматі діалогу.

У ході зустрічі обговорювались актуальні питання щодо внесених Міністерством фінансів України змін до положень бухгалтерського обліку, згідно з якими суб’єкти господарювання зобов’язуються здійснювати перерахунок балансової вартості дебіторської та кредиторської заборгованості на дату балансу, що впливає на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств. При цьому, представники бізнесу звернули увагу на стислі терміни запровадження таких змін та відсутність методики розрахунку зазначених показників.

Всі учасники підтвердили, що робота із запровадження механізму дисконтування ведеться, оскільки такі зміни в обліку вимагають дійсно значної роботи із залученням висококваліфікованих фахівців з бухгалтерського обліку, автоматизації, економічних служб.

Важливим підсумком співпраці представників підприємств та податківців стало визначення спільних пропозицій та розробка заходів для успішної реалізації суттєвих змін.