Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників туристичного збору!

, опубліковано 27 лютого 2020 о 09:20

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що податкові агенти сплачують туристичний збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації з туристичного збору (далі – Декларація) за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому – до 28 (29) включно) на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад (далі – Рада).

Норми встановлені п.п. 268.7.1 п. 268.7 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Форма Декларації, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2015 № 636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору» із змінами, передбачає заповнення додатка до Декларації «Розрахунок № податкових зобов’язань з туристичного збору» (далі – Додаток), який є її невід’ємною частиною, у тому числі колонки 2 «Місця проживання (ночівлі)» розділу І «Розрахунок податкових зобов’язань».

Підпунктом 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ визначено, що згідно з рішенням Рад справляння збору може здійснюватися з тимчасового розміщення у таких місцях проживання (ночівлі):

а) готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

б) житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).

Перелік місць проживання (ночівлі) має оприлюднюватись на офіційному вебпорталі відповідної Ради.

Отже, при заповненні колонки 2 «Місця проживання (ночівлі)» розділу І «Розрахунок податкових зобов’язань» Додатка до Декларації вказуються повна назва та адреса місць проживання (ночівлі), визначених п.п. 268.5.1 п. 268.5  ст. 268 ПКУ.