Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся кущовий семінар для платників податків Західнодонбаського регіону

, опубліковано 24 січня 2020 о 11:07

Днями за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Західно-Донбаським управлінням ГУ ДПС проведено кущовий семінар для суб’єктів господарювання міст Павлограда, Першотравенська, Тернівки, Павлоградського, Васильківського, Покровського, Межівського, Петропавлівського та Юр’ївського районів.

На семінарі докладно розглядались зміни у податковому законодавстві, запроваджені з 01 січня 2020 року, та нові правила застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Акцентовано увагу суб’єктів господарювання, що з 19.04.2020 набувають чинності закони України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг», крім окремих їх положень.

Фахівцями Західно-Донбаського управління ГУ ДПС висвітлені питання справляння рентної плати та екологічного податку, сплати транспортного податку, адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу», а також наголошено про початок кампанії декларування фізичними особами доходів, отриманих у 2019 році.

Крім того, на семінарі особливу увагу приділено впровадженню інформаційних технологій, які дозволяють зберегти дорогоцінний час для бізнесу, а саме – на електронних сервісах ДПС України, скориставшись якими можна подати звітність, отримати необхідну послугу, довідку чи інформацію у режимі он-лайн.

Окремо присутні проінформовані про сервіси та можливості Електронного кабінету.

Учасники семінару отримали відповіді на актуальні питання, які виникають під час проведення ними господарської діяльності. Присутні висловили подяку фахівцям за практичну допомогу.