Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За підсумками 2019 року ДПС на 100,8% забезпечено виконання завдань з надходжень до бюджету

опубліковано 03 січня 2020 о 10:10

За оперативними даними, у 2019 році Державною податковою службою забезпечено надходження до загального фонду державного бюджету 457,3 млрд грн. Це на 17,1%, або на 66,7 млрд грн перевищує результат 2018 року.

Індикативні показники Міністерства фінансів виконані на 100,8 %, до бюджету додатково забезпечено надходження в розмірі 3,8 млрд гривень.

Протягом 2019 року платникам податків на рахунки відшкодовано 151,9 млрд грн податку на додану вартість. Це на 15,4%, або на 20,2 млрд грн більше, ніж було відшкодовано протягом 2018 року.

«Вперше з 2011 року з боку податкової виконаний бюджет! Без тиску на платників, без купи зайвих і безпідставних перевірок, без необґрунтованих штрафів та донарахувань! Ми зламали цю ганебну традицію, запровадивши правильне адміністрування на базі аналітичної роботи. При чому скоротивши кількість планових та позапланових перевірок на 14%, а в наступному році плануємо скоротити їх ще на 20%. Податкова служба дійсно стає сервісом для платників, а не якимось кошмаром»,- зазначив Голова ДПС Сергій Верланов.

Серед позитивів минулого року і запуск автоматичного повернення платникам надмірно та/або помилково сплачених податків.

Також визначено плани на 2020 рік. Окрім  безумовного виконання завдань із забезпечення надходжень до бюджету, скорочення кількості перевірок планується запустити програмне РРО, відкрити ще більше наборів відкритих даних, забезпечити ритмічне відшкодування ПДВ. Також одним з пріоритетних завдань у цьому році буде удосконалення та створення  нових, зручних сервісів, щоб бізнес забув дорогу до податкової.