Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня – листопада 2019 року для забезпечення соціального захисту мешканців Дніпропетровської області надійшло майже 14,4 млрд грн єдиного внеску

, опубліковано 24 грудня 2019 о 09:13

За одинадцять місяців 2019 року роботодавці Дніпропетровської області сплатили 14 млрд 394,8 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальна страхування (далі – єдиний внесок).

Якщо порівнювати з відповідним періодом 2018 року, то надходження єдиного внеску зросли на 2 млрд 195,1 млн гривень.

При цьому, лише у листопаді 2019 року платники єдиного внеску Дніпропетровщини перерахували 1 млрд 331,8 млн грн, що на 160,9 млн грн більше минулорічних надходжень у листопаді.

Відповідно до чинного законодавства єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника одночасно зобов’язань зі сплати єдиного внеску, зобов’язань по сплаті податків та інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами – сплата єдиного внеску виконується в першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими, крім зобов’язань з виплати заробітної плати.

У разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464), а посадові особи несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом (ч. 11 ст. 9 Закону № 2464).

Строк давності щодо стягнення сум недоїмки по єдиному соціальному внеску, штрафів та нарахованої пені не застосовується.

Звертаємо увагу, що з 03 січня 2020 року почнуть діяти нові рахунки для сплати єдиного внеску, відкриті на ім’я територіальних органів ДПС. Починаючи з 03 січня 2020 року кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

З Переліком відкритих рахунків по ГУ ДПС у Дніпропетровській області для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування ЄСВ, що починають діяти з 03 січня 2020 року, можливо ознайомитись на субсайті «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області» офіційного вебпорталу ДПС України у рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням:  https://dp.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/