Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стимулювання експорту товарів вітчизняних виробників йшлося під час проведення бізнес-форуму у приміщенні Дніпропетровської ОДА

, опубліковано 15 листопада 2019 о 16:15

В рамках проведення Другого українського індустріального тижня у приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації пройшов бізнес-форум голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Бондаренка, керівників обласних організацій і установ та представників бізнесу.

Український індустріальний тиждень – це серія регіональних заходів, що проводяться за моделлю Європейського індустріального дня. Проект надає можливість українським компаніям у регіонах продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку, вибудувати діалог із державними структурами та окреслити можливості співпраці з європейськими партнерами.

Участь у бізнес-форумі прийняли в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Микола Обертович, представники Дніпропетровської митниці ДФС, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, департаментів та управлінь облдержадміністрації, а також керівництво промислових підприємств організацій-експортерів і організацій роботодавців Дніпропетровщини.

Метою цього заходу стало стимулювання використання сучасних підходів до підвищення конкурентоспроможності вітчизняних промислових підприємств.

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Бондаренко зазначив у своїй промові простий і чіткий меседж: «Дніпропетровщина – головний промисловий регіон України. Економічна політика нашого регіону налаштована на нарощення експортного потенціалу, випуск продукції з високою доданою вартістю».

Під час бізнес-форуму обговорювались ключові питання індустріального розвитку з тематичних напрямків, зокрема цифрова трансформація промисловості, стимулювання експорту, смарт-спеціалізація, ресурсоефективність, участь вітчизняних виробників у міжнародних ланцюгах доданої вартості тощо.

Також на зустрічі акцентовано увагу на підвищення зацікавленості студентів під час їх навчання у вищих закладах до проходження виробничої практики на вітчизняних підприємствах – гігантах різних галузей промисловості Дніпропетровщини з можливістю подальшого працевлаштування.

Адже збереження молодих та перспективних кадрів в українській індустрії призведе до підвищення рівня економіки країни та скоротить відтік фахівців за кордон.

У ході бізнес-форуму представники органів державної влади та бізнесу Дніпропетровщини отримали якісний зворотній зв'язок з метою ефективного формування та реалізації промислової політики регіону.