Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податку на додану вартість!

, опубліковано 18 вересня 2019 о 16:20

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що Кабінет Міністрів України постановою від 21.02.2018 № 117 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – Постанова №117) затвердив:

  • · Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних;

  • · Порядок роботи комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації;

  • · Порядок розгляду скарг на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації (далі – Порядок розгляду скарг).

Звертаємо увагу, що розгляд скарг на рішення комісій регіонального рівня, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування (далі – ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) або відмову у такій реєстрації, здійснюється комісією центрального рівня.

Скарги подаються платником ПДВ до ДПС України протягом 10 календарних днів з дня набрання чинності рішенням комісії контролюючого органу про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН (п. 3 Порядку розгляду скарг).

Скарга подається платником ПДВ в електронній формі засобами електронного зв’язку, визначеними ДПС, з урахуванням вимог чинного законодавства, за формою, затвердженою Постановою № 117.

Перелік даних, які повинна містити скарга, визначено п. 10 Порядку розгляду скарг.

Рішення про результати розгляду скарги надсилається платнику ПДВ у термін, визначений п. 56.23 ст. 56 Податкового кодексу України.