Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в ДПІ у м. Покрові

опубліковано 28 червня 2024 о 11:59

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Відбулося засідання «круглого столу» за участі заступника начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентини Піхтіної та платників податків на тему: «Новації та зміни податкового законодавства».

Під час засідання Валентина Піхтіна повідомила про новації податкового законодавства, які набрали чинності протягом поточного року. 16.03.2024 набрали чинності окремі норми Закону України від 23 лютого 2024 року № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства».

Податківець проінформувала, що відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України, платник податку має можливість реалізувати своє право на податкову знижку та зазначила, що скористатись цим правом можна до 31 грудня 2024 року. Проінформувала про можливості та зручності використання електронних сервісів від ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності, а також інформування податкових сервісів про зміну реєстраційних даних (прізвища, місця реєстрації тощо).

Також фахівець наголосила про необхідність обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій підприємцями, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також, обговорили питання дотримання норм законодавства про працю та виплати заробітної плати не менше мінімальної.

Під час засідання «круглого столу» учасники отримали відповіді на запитання та друковану продукцію.