Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн навчання для студентів ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»: Право громадян на податкову знижку

опубліковано 13 червня 2024 о 13:20

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє. 

Днями Кам’янською державною податковою інспекцією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено онлайн навчання для студентів Дніпровського фахового коледжу інженерії та педагогіки ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет». Тема навчання «Право громадян на податкову знижку». Захід відбувся за допомогою платформи для онлайн-конференцій ZOOM. 

Під час проведення навчання начальник Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Шишлаков Борис зауважив, що відповідно до  підпункту  166.4.3. статті 166 Податкового кодексу України від 02 грудня  2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься, а кошти, які держава компенсує платнику повертаються протягом 60 днів безготівковим перерахуванням на банківський рахунок або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в податковій декларації про майновий стан і доходи. 

Під час навчання учасники мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на свої запитання згідно тематики онлайн навчання. 

Захід пройшов в активному діалозі.