Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч в Марганецькій ДПІ

опубліковано 21 травня 2024 о 12:18

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Днями в Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено зустріч начальника Марганецької ДПІ Євгенії Захарченко з платниками податків на тему «Новації в податковому законодавстві. Офіційне оформлення працівників. Податкова знижка. Надання звітності в електронному вигляді».

Податківець поінформувала присутніх про основні зміни податкового законодавства, а саме – застосування нових форм податкової звітності, зміни ставок податків для платників єдиного податку, особливості застосування РРО/ПРРО, дотримання роботодавцями законодавства про працю та уникнення неофіційних трудових відносин.

Фахівець розповіла присутнім про можливість реалізувати своє право на податкову знижку та зауважила, що скористатись цим правом можна протягом усього поточного року.

Євгенія Захарченко звернула увагу на те, що для формування та надсилання звітності в електронній формі платник може скористатися Електронним кабінетом платника https://cabinet.tax.gov.ua/. Для платників податків в Електронному кабінеті також стало доступним отримання Витягу щодо стану розрахунків, починаючи із 2013 року, за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Під час заходу учасники отримали відповіді на питання платників податків та друковану продукцію зазначеної тематики.

Наприкінці заходу платників проінформовали про роботу комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (dp.ikc@tax.gov.ua), на яку можна звернутись для вирішення актуальних питань податкового законодавства.