Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся онлайн семінар в ДПІ у м. Покрові для платників податків

опубліковано 23 квітня 2024 о 10:35

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Нещодавно начальником ДПІ у м. Покрові Олександром Желудковим проведено семінар для платників податків та громадян щодо податкових новацій у законодавстві в умовах воєнного стану.

Фахівець проінформував учасників заходу про основні зміни у податковому законодавстві. Повідомив, що у 2024 році набрали чинності нові форми податкової звітності.

Олександр Желудков нагадав, що триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. Повідомив про підстави для подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік та нагадав які граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених в декларації. Під час заходу платники отримали відповіді на питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО)/програмних РРО з урахуванням норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Крім цього, податківець звернув увагу роботодавців на важливість офіційного працевлаштування найманих працівників та нарахування і виплати заробітної плати на рівні не менше мінімальної.

Податківець поінформував присутніх про можливість користування Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком  «Моя податкова».

Під час заходу учасники отримали відповіді на всі поставлені питання.